روشهای ترانزیت کالا

ترانزیت کالا به چه معنایی می باشد ؟

 

ارسال کالا یا محصولات از جانب فروشنده برای خریدار آن کالا ، که البته هنوز به مقصد نرسیده باشد و همچنان در مسیر ارسال می باشد را ترانزیت کالا گفته می شود . در زمان انتقال این کالا به مقصد مورد نظر باید مشخص شود که این کالا جز اموال کدام یک از این شرکتها می باشد برای همین منظور یکی از دو شرکت باید آن کالا را به لیست دارایی های خود اضافه نماید . ترانزیت کالا که یکی از روشها در امر ترخیص کالا می باشد .

روشهای ترانزیت کالا :

الف ) ترانزیت داخلی : در این نوع ترانزیت که کالاها ازیک گمرک به گمرک دیگر در همان کشور انتقال داده می شود و کارهای مربوط به ترخیص کالا در گمرک مقصد انجام می پذیرد .

قوانین مربوط به ترانزیت داخلی :

1-در ترانزیت داخلی در گمرک مبدا ابتدا کالایی که قرار است ترانزیت شود بررسی می شود تا کالای ارسالی با کالایی که از قبل اظهار شده است یکسان باشد و چیزی غیر از کالای اظهار شده به آن اضافه نشده باشد .در صورت دیدن مغایرت کالای مورد نظر قاچاق محسوب می شود

2-کالای ترانزیت شده باید در زمانی که مشخص شده است به مقصد برسد . در صورتیکه که در این بازه ی زمانی به گمرک مقصد وارد نشود کالای قاچاق محسوب می شود . اما اگر کالا در طول مسیر دچار حادثه و تصادف شده باشد می توانند با در دست داشتن جریمه ی نیروی انتظامی حداکثر تا مدت 5 روز از تاریخ قید شده در پروانه کالای خود را ترخیص کنند .

ب ) ترانزیت خارجی : در این نوع ترانزیت کالاها از یک کشور به کشور دیگر منتقل می شوند و به دلیل آنکه این کالاها جز صادرات و واردات قطعی به حساب نمی آیند ، از پرداخت هرگونه عوارض و حقوق گمرکی مبرا می شوند .

قوانین مربوط به ترانزیت خارجی :

1-در صورتیکه که کالای ترانزیت شده در مدتی که در پروانه ی ترانزیت قید شده است به گمرک کشور مقصد تحویل داده نشود آن کالا قاچاق محسوب می شود

2-زمانیکه در گمرک کشور مقصد مشاهده شود که پلمپ کالاها باز شده است ابتدا کالاها را با پروانه ی عبور آن کالاها مطابقت می دهند و در صورت دیدن هر گونه اشکال و مغایرت به عنوان کالای قاچاق محسوب می شود

ترانزیت کالاها از ایران دارای چه مزایایی می باشد :

1-ایجاد ارتباط ترانزیتی بین افغانستان و آسیای مرکزی از طریق مسیرهای واقع در شرق کشور

2-واقع شدن در مسیر راه های شمال – جنوب

3-کوتاه بودن مسیر ترانزیتی ، وجود بنادر

4-بالا بودن امنیت در راه ها ، ارزان بودن ترانزیت از طریق ایران

دادن گذر نامه و پلاک بین المللی به رانندگان :

برای هر گونه ورود و خروج به هر کشوری نیاز به گذرنامه می باشد . در رابطه با راننده گانی که در زمینه ی ترانزیت کالا فعالیت می کنند اداره ی گذرنامه وظیفه دارد با استعلام گرفتن از سازمان حمل و نقل کشور مبنی بر درست بودن ادعای فرد جهت دادن گذرنامه و دفترچه ی خروخ اقدام کنند.همچنین در این رابطه نیروی انتظامی وظیفه دارد تا برای راننده گان گواهی نامه بین المللی ، پلاک ترانزیتی و دفترچه ی مالکیت صادر کند .

 

*************************************

با خیال راحت انجام کارهای گمرکی و ترخیص کالاهای خود را به ما بسپارید.
همکاران ما با تجربه و ارتباط مناسب انجام کلیه امور گمرکی شما را به عهده میگیرند. خدمات و توانایی ها

برای دریافت راهنمایی و مشاوره با بخش فروش شرکت تماس حاصل نمایید
021-26212324-25
021-26212365-68
076-33758000
076-33759000