مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک

لاستیک یکی از مواد اولیه و تجهیزات جانبی مصرفی مهم است که در بیشتر صنایع تولید، خدماتی و… کاربرد دارند. این محصولات دارای تنوع بالا و کاربردهای مختلفی هستند. بیشتر لاستیک‌ های با کیفیت کشورما از خارج کشور وارد می شوند و همین باعث شده که وارد کنندگان مجبور به طی کردن مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک شوند تا بتوانند محصولات مورد نظر خود در گمرک را آزاد کنند. این روزها با مکانیزه شدن بسیاری از کارها، مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک نیز از درون یک سامانه انجام می شود. به کارگیری این سامانه باعث شده که بسیاری از کاغذ بازی ها و روندهای اداری طولانی حذف شوند و جای خود را سیستم‌ های کامپیوتری آنلاین دهند. ولی با این وجود ترخیص این محصولات از گمرک برای تاجران میتواند وقت گیر باشد.

 

در زمان ثبت سفارش و واردات لاستیک چه نکاتی مهم هستند؟

یکی از مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک در کشور ما شناخت استانداردها و ویژگی‌های مختلف محصولی است که قصد وارد کردن آن را دارید. برای بررسی ویژگی‌های کلیدی لاستیک وارداتی، نکات زیر می‌توانند به شما کمک کنند:

● میزان کارکرد لاستیک

به طور متوسط در شرایط معمولی بیشترین مقدار برای کارکرد یک لاستیک 80 هزار کیلومتر می‌باشد. البته در زمان استفاده از لاستیک بسیاری بر این عقیده‌اند تا زمانی که عاج‌های لاستیک قابل مشاهده هستند میتوان از آنها استفاده کرد. البته این تصور به عقیده کارشناسان اشتباه است. چرا که بعد از اتمام عمر مفید لاستیک، حتی با وجود اینکه عاج‌های لاستیک سالم باشند؛ استفاده از آنها خطرناک است. لاستیک‌هایی که بعد از اتمام عمر مفید خود مورد استفاده قرار می‌گیرند ممکن است در سرعت‌های بالا یا در زمان ترمز ناگهانی ترکیده شود و باعث بروز حوادث ناگواری شوند.

● تاریخ مصرف

معمولا عمر مفید لاستیک ها و تاریخ مصرف آنها بین 4 تا 7 سال است. اما برندهای مختلف دارای ویژگی‌های مختلف هستند و ممکن است تاریخ انقضای آنها با هم متفاوت باشند. تاریخ مصرف به صورت یک عدد چهار رقمی روی لاستیکها نوشته شده است.

● آج لاستیک

دقت به اندازه و شکل ظاهری عاج لاستیک در زمان وارد کردن این محصولات به داخل کشور بسیار مهم است و باید به آنها توجه ویژه‌ای داشته باشید. به طور اصولی حداقل اندازه عاج برای لاستیکها 1.6 میلیمتر است و شما میتوانید با استفاده از سه روش ساده این قسمت لاستیک را اندازه گیری کنید. روی شانه لاستیک یک علامت مثلثی قرار گرفته که به شما محل یک برآمدگی را نشان می‌دهد. برای مشاهده این علامت شما باید لاستیک را تمیز کنید و در صورتی که آن را مشاهده نکردید به احتمال زیاد لاستیک شما باید تعویض شود.

● فشار باد لاستیک بر حسب PSI که روی لاستیک باید نوشته شده باشد.

 

● حداکثر مقدار باد مجاز یا حداکثر وزنی که لاستیک توانایی حمل آن را دارد.

این پارامتر برحسب LOAD KG بر روی لاستیکها نوشته می‌شود.

● سایز لاستیک

لاستیکها با ابعاد مختلف کاربردهای مختلفی دارند، به همین دلیل در زمان وارد کردن این محصولات باید دقت ویژه‌ای به سایز بندی آنها داشته باشید. قطر لاستیکها بر حسب اینچ-رادیال و ارتفاع دیواره لاستیک بر حسب درصد می‌باشد.

● مقاومت حرارتی

این پارامتر با حروف A,B,C نمایش داده می‌شود.

● مدت زمانی که ساییده شدن لاستیک طول می‌کشد

این پارامتر با TREADWEAR و یک عدد مشخص شده است. هرچقدر عدد بزرگتر باشد، مقاومت لاستیک در برابر سایش نیز بیشتر خواهد بود.

 

مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک چگونه است؟

مراحل ثبت سفارش و واردات لاستیک بستگی به نوع و مقدار لاستیک‌ها دارد. همچنین مشاهده شده است که در بسیاری از موارد کشوری که از آن لاستیک را خریداری کرده‌اید، نیز برای گمرک اهمیت بالایی دارد و می‌تواند روی روند ثبت سفارش و واردات لاستیک تاثیر بگذارد. آمار موجود در کشور ما نشان دهنده این است که ۴۵ درصد واردات لاستیک ایران از کشور چین می‌ باشد. این مقدار نسبت به واردات لاستیک از سایر کشورها بسیار بالاتر است. البته نباید فراموش کرد که دسته زیادی از لاستیک‌های وارد شده به ایران که برای مصارف خاص کاربرد دارند از کشورهای مانند امارات، ترکیه، هند و… وارد می‌شوند. امروزه بسیاری از فعالان عرصه واردات لاستیک ترجیح می‌ دهند که روند ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک را به شرکت‌های واسطه بسپارند. این شرکتها به راحتی می‌توانند در کمترین زمان محصولات مورد نظر شما را از گمرک ترخیص کنند. انواع مختلف لاستیک در گمرک با کدهای تعرفه مختلف شناخته می‌ شوند. این کد گزاری‌ها بر اساس پارامترهایی مانند موارد مصرف، کشور تولید کننده و… است و به گمرک کمک می کند که بتواند بهتر هزینه‌ های مربوط به ترخیص کالا را محاسبه کند.

 

کدام گمرک ها در ایران بیشتر در زمینه واردات لاستیک فعالیت دارند؟

واردات لاستیک معمولاً بیشتر از طریق مرزهای آبی کشور ما انجام می‌ گیرد و همین باعث شده گمرک‌ هایی که در مناطق ساحلی ایران قرار دارند، به عنوان گمرک‌ های اصلی در زمینه واردات لاستیک شناخته شوند. گمرک شهید رجایی بندرعباس به عنوان یکی از بزرگترین گمرک کشور ما شناخته می‌ شود. بر طبق آمار به دست آمده در ۵ ماه گذشته بیش از ۳۰۰۰ تن لاستیک ارزش تقریبی آنها بیشتر از ۱۳ میلیون دلار می باشد، به ایران وارد کرده است. سایر مناطق ساحلی و مرتبط با آبهای آزاد در ایران سالن مقدار زیادی لاستیک وارداتی از کشور‌های مختلف را درون خود جای می‌ دهند. در این میان گمرک‌های مناطق بوشهر و قشم مقدار زیادی از لاستیک‌ های مورد استفاده در کشور ما را وارد و پس از طی شدن مراحل قانونی مربوط به ترخیص کالا؛ به تجار تحویل می‌ دهند. گمرک‌ های ارومیه و فرودگاه امام خمینی بعد از موارد گفته شده در رده‌بندی‌ های بعدی قرار دارند و بخش محدودی از لاستیک‌ های وارد شده در کشور را به خود اختصاص می دهد.