نحوه ی ترخیص کالای پزشکی

یکی از کالاهای مهم در بخش واردات کالا مربوط به تجهیزات پزشکی می باشد .

کشور ما بیشتر تجهیزات پزشکی خود را از کشورهای ترکیه ، ایتالیا ، فرانسه ، کره جنوبی تهیه و از طریق شرکتهای ترخیص کالا اقدام به ترخیص کالاها می کند 

شرکتهای وارد کننده ی تجهیزات پزشکی برای واردات کالاها ، اقدام به دریافت مجوزات لازم از اداره کل نظارت بر تجهیزات پزشکی می کنند. وارد کننده گان برای واردات کالا باید اطلاعات کامل در مورد کالاهای وارد شده و مدارک مربوطه را در سامانه ورود و ترخیص کالا ثبت کنند . ورود کالاهای پزشکی فقط توسط  شرکتهای ثبت شده در اداره کل تجهیزات پزشکی انجام می شود .

 

در چه صورتی وزارت بهداشت مجوز ورود به کالاهای پزشکی را می دهد ؟

1-کالا باید در کشور سازنده استفاده شده و به فروش رسیده باشد .

2-ارائه ی مدارک به اداره ی کل تجهیزات پزشکی کشور مبنی بر فروش و استفاده ی آن کالا در کشور تولید کننده

3-کالای پزشکی مورد نظر باید در بازارهای اروپا و آمریکا نیز به فروش رسیده باشد و این امر از طریق ارائه ی گواهی EG برای اروپا وFDA برای آمریکا به اثبات می رسد

تجهیزات پزشکی وارد شده ابتدا توسط اداره کل تجهیزات پزشکی بررسی و سپس مجوز برای آن صادر می شود .

نکته : ترخیص کالای پزشکی درتعدادی از گمرکات کشور امکان پذیر می باشد ماننده گمرک فرودگاه امام خمینی ، گمرک شهید رجائی بندرعباس ، گمرک خرمشهر ، گمرک آبادان ، گمرک سهلان ، گمرک ارومیه . چناچه کالاهای پزشکی در گمرکات اعلام شده تخلیه نشود باید آن کالا را به گمرک مربوطه ارسال کنند .

پس از اینکه کالاها به گمرک مورد نظر رسید صاحب کالابرای ترخیص کالا از گمرک باید مدارکی ماننده بارنامه ، گواهی بازرسی ، بیمه نامه ، پیش فاکتور ، ترخیصیه ، گواهی مبدا و.... را ارائه دهد . پس از ارائه ی مدارک و انجام مراحل گمرکی و پرداخت حقوق گمرک اجازه ی خروج کالا از گمرک صادر می شود .

نکته : افراد نمی توانند کالاهای پزشکی دست دوم را وارد کشور کنند وبرای ورود آنها مجوز صادر نمی شود .

 

برخی موارد درج شده در آئین نامه ی تجهیزات پزشکی :

1-بر طبق ماده ی 3 از آئین نامه ی تجهیزات پزشکی کلیه ی مدیرعاملان ، مسئولان فنی ، و کسانی که دارای کارت بازرگانی می باشند موظف هستند کلیه ی مدارک خود را برای ثبت شرکت ، دریافت مجوز نماینده گی از شرکتهای داخلی و خارجی به سازمان ارائه دهند .

2-بر طبق ماده ی 14 از آئین نامه ی تجهیزات پزشکی کلیه ی افراد حقیقی و حقوقی موظف می باشند مدارک لازم جهت ایمنی و عملکرد درست داستگاه ها را ارائه دهند .

3-بر طبق ماده ی 59 از آئین نامه ی تجهیزات پزشکی وارد کننده ی کالا پس از دریافت مجوز می تواند نسبت به ترخیص کالاهی خود از گمرک اقدام نماید .

 

هزینه های مربوط به ترخیص کالاهای پزشکی :

در هنگام ترخیص کالا هزینه هایی نظیر باربری ، انبارداری ، بارگیری ، کارشناسی کالا و ... از صاحبان کالا دریافت می شود .

حقوق ورود کالا چیست ؟ حقوق ورود کالا در رابطه با ترخیص کالا 5% از ارزش گمرکی به اضافه سود بازرگانی می باشد که توسط سازمان گمرک در جهت روند واردات قطعی کالا دریافت می کند .

*************************************

با خیال راحت انجام کارهای گمرکی و ترخیص کالاهای خود را به ما بسپارید.
همکاران ما با تجربه و ارتباط مناسب انجام کلیه امور گمرکی شما را به عهده میگیرند. خدمات و توانایی ها

برای دریافت راهنمایی و مشاوره با بخش فروش شرکت تماس حاصل نمایید
021-26212324-25
021-26212365-68
076-33758000
076-33759000