ترخیص پوشاک از گمرک

اغلب پوشاک و لباس هایی که در بازار های داخلی به فروش می رسند، کالا های وارداتی هستند و فقط درصد کمی از آنها تولید داخل می باشند. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در سال 1396 توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات لباس در این سال حدود 60 میلیون دلار بوده است. که کشور ترکیه با صادرات حدود 38 میلیون دلاری خود به ایران در رتبه اول قرار دارد و بعد از آن کشور های چین و آلمان در رتبه دوم و سوم قرار گرفته اند.

نا گفته نماند، آمار های منتشر شده در هر سال فقط شامل واردات قانونی پوشاک از طریق گمرکات کشور است و بیشتر واردات البسه و پوشاک به صورت قاچاق و از مرز های غربی و جنوبی کشور انجام می گیرند. پس نمی توان فقط بر آمار رسمی و قانونی بسنده نمود. به هر حال اغلب تجار ترجیح می دهند واردات خود را از طریق گمرکات و به صورت قانونی انجام دهند، چرا که در سال های اخیر با قاچاق و واردات غیر قانونی کالا ها به شدت برخورد می شود.

آن دسته از بازرگانان و تجاری که به واردات و صادرات پوشاک می پردازند،‌ می دانند که پوشاک و البسه انواع و جنس های مختلفی دارد که در تعرفه بندی مختلف گمرکی طبقه بندی می شوند.

در سیستم طبقه بندی شده گمرک، البسه و پوشاک در یکی از طبقه های زیر تقسیم بندی می شوند:

  • لباس و متفرعات لباس کشباف و قلاب باف: فصل 61
  • لباس و متفرعات لباس غیر کشباف و غیر قلاب باف: فصل 62
  • سایر اشیاء نسجی دوخته و مهیا: فصل 63

تعرفه واردات پوشاک

به طور کلی تمامی پوشاک زنانه، بچگانه و مردانه از هر جنسی که باشند شامل تعرفه 75 درصدی و ارزش افزوده 9 درصدی می شوند. اما این تعرفه در سال های اخیر با تغییرات زیادی همراه بوده است که در نتیجه به 55 درصد رسید. تعرفه واردات پوشاک تا اسفند ماه سال 1393، 200 درصد بود. این رقم در فروردین ماه سال 94 به 150 درصد رسید. در شهریور ماه سال 1395 این رقم به 75 درصد کاهش یافت و در نهایت اخیرا به رقم 55 درصد رسیده است. کاهش تعرفه واردات پوشاک به دلیل حمایت از بخش تولیدی و همچنین کاهش قیمت پوشاک در بازار های داخلی می باشد. البته در سال های اخیر قاچاق پوشاک و پارچه به بالاترین میزان خود رسیده بود که این امر سبب کاهش قاچاق لباس نیز شده است. در کنار کاهش تعرفه واردات پوشاک، تعرفه واردات پارچه نیز به منظور حمایت از تولیدکنندگان انجام شده است. در این راستا، تعرفه واردات پارچه از 40 درصد به 32 درصد کاهش یافته است.

همانطور که گفته شد، تعرفه پوشاک و البسه بسته به نوع آنها می باشد بر این اساس، طبقه بندی پوشاک شامل موارد زیر می شود:

Suit: پوشاک به صورت دست؛ منظور لباس هایی هستند که شامل یک یا چند تکه بیرونی بوده و از یک نوع پارچه یکسان دوخته شده باشند که خود به چند دسته تقسیم می شوند. کلیه تکه های تشکیل دهنده لباس به صورت دست باید از یک نوع پارچه و به رنگ و ترکیب یکسان باشند و همچنین باید سبک یکسان، اندازه های متناسب و همسان باشند. اما با این حال  این اجزای تشکیل دهنده می توانند، دارای حاشیه ای (نوار پارچه ای که در درز دوخته می شود) از پارچه متفاوت باشند. لباس به صورت دست می تواند شامل لباس های شب زنانه، لباس های رسمی و مجلسی باشد. هر چند که این البسه نمی توانند شرایط لباس به صورت دست را داشته باشند.

  • یک کت یا ژاکت که برای پوشاندن بالاتنه طراحی شده است و به غیر از آستین ها از 4 جز شده باشد. اجزا شامل آستر نیز می شود.
  • یک لباس که برای پوشاندن پایین تنه طراحی شده باشد.این لباس می تواند، شلوار، شلوار کوتاه، شلوارک (‌غیر از انواع لباس شنا)، دامن، دامن شلواری که فاقد کمربند و پیشبند باشد.
  • لباس روز شامل کت ساده یا چاک دار به همراه دنباله های آویزان در پشت و شلوار های طرح دار
  • لباس شب یا فراک که معمولا متشکل از پارچه های مشکی می باشد.
  • لباس اسموکینگ که معمولا در دوخت آن از ابریشم براق یا مصنوعی استفاده می شود.
  • البسه ای که متشکل از اجای مجزا برای پوشاندن قسمت پایین تنه هستند، اگر زنانه باشند به صورت یک دست محسوب می شوند. در غیر این صورت به صورت مجزا محسوب می گردند.

لباس و ملزومات همراه مخصوص نوزادان: قد این البسه نباید بیشتر از 86 سانتی متر باشند و در گروه های کشباف و قلاب باف و یا غیر کشباف و غیر قلاب باف تقسیم بندی می شوند.

در منظر گمرک لباس های زنانه از مردانه اگر مشخص نباشند، اگر در قسمت جلوی لباس از سمت چپ به راست بسته شوند به عنوان لباس مردانه و بلعکس به عنوان لباس زنانه محسوب می شوند. در غیر این صورت اگر علامتی برای شناسایی لباس وجود نداشته باشد، لباس به عنوان لباس زنانه محسوب می گردد.

ترخیص پوشاک از گمرک

ترخیص پوشاک در سال های اخیر با مشکلات متعددی همراه بوده است. تصمیماتی که در ارتباط با واردات پوشاک گرفته شده، در این مشکلات دخیل هستند. نوسان تعرفه ها،‌ ممنوعیت واردات، افزایش نرخ ارز، عدم تخصیص ارز دولتی و ... مشکلاتی هستند که اغلب تجار با آنها سرو کار دارند. در ارتباط با واردات پوشاک و پارچه، ترخیص پوشاک، ثبت سفارش و ... می توانید با کارشناسان ما در مجموعه ترخیص کالا فراتجارت هخامنش در ارتباط باشید. در بسیاری از مواقع با آگاهی از روال ترخیص کالا می توان هزینه ها را به حداقل رساند و ترخیص کالا را در بازه زمانی مشخص و کوتاه انجام داد. در این راستا کارشناسان شرکت ترخیص کالا فراتجارت هخامنش آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.