شرایط ثبت سفارش و ترخیص خودروهای دپو شده

دانستن شرایط ثبت سفارش و ترخیص خودروهای دپو شده برای افرادی که قصد واردات خودرو به داخل کشور را دارند، بسیار مهم است. چرا که در کشور ما قوانین سختگیرانه‌‎ ای برای ورود خودرو وضع شده است و بسیاری از آنها ممکن است باعث سردرگمی افراد فعال در این عرصه شود. موضوع ثبت سفارش در گمرک برای واردکنندگان خودرو یک مرحله مهم است و به طور کلی برای وارد کردن هر کالایی به داخل کشور شما باید روند مربوط به این کار را طی کنید. در این مطلب از سایت فرا تجارت هخامنش علاوه بر توضیح شرایط ثبت سفارش و ترخیص خودروهای دپو شده، نکاتی را در زمینه ترخیص خودرو و قوانین مربوط به آن با شما در میان می گذاریم.

مراحل و شرایط ثبت سفارش برای ترخیص خودرو

اولین قدم برای وارد کردن هرگونه کالایی به کشور، ثبت سفارش است. در این مرحله یک فرم درخواست ثبت سفارش در اختیار افراد قرار می‌ گیرد که بعد از تکمیل اطلاعات مهم در آن باید فاکتور خرید را ضمیمه آن کنید، در مسیر سایر مراحل برای ورود قانونی کالا قرار بگیرید و مجوزهای لازم برای شما صادر شود.. برای ثبت سفارش و وارد کردن خودرو شما نیاز به کارت بازرگانی خواهید داشت که به این منظور می‌ توانید اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده و یا از کارت بازرگانی دیگران استفاده کنید. استفاده از کارت بازرگانی شخصی یا ترخیص خودرو با استفاده از کارت بازرگانی دیگران قطعا تفاوت زیادی بر روند ترخیص خودروهای دپو شده خواهد داشت. به همین دلیل مزایا و معایب استفاده از کارت بازرگانی شخصی و کارت بازرگانی دیگران را بررسی می‌کنیم.

 

مزایا و معایب استفاده از کارت بازرگانی شخصی 

مزایای استفاده از کارت بازرگانی شخصی برای ترخیص خودروهای دپو شده عبارتند از:

● لازم نیست هزینه‌ ای بابت استفاده از کارت بازرگانی دیگران پرداخت کنید.

● از آنجایی که همه هزینه‌ ها و فاکتور‌ها به نام شما صادر می‌ شود، از نظر مالیاتی به مشکل بر نخواهید خورد.

● ریسک‌ های احتمالی واردات خودرو با نام افراد دیگر را تا حد زیادی کاهش می‌ دهید.

● نداشتن مالیات نقل و انتقال

● صادر شدن کارت اولیه و سند گمرکی خودرو به نام خود شما که باعث می‌ شود، مجبور نباشید هزینه برای انتقال مالکیت خودرو در دفترخانه‌ ها پرداخت کنید. 

البته این روش معایبی را نیز به دنبال دارد که در ادامه به آنها می‌ پردازیم:

● باید در سیستم ثبت سفارش گمرک ثبت شوید و این روند می‌ تواند برای شما زمان‌بر و خسته کننده باشد.

● از آن جایی که خودرو به نام شما وارد می‌ شود، شما ملزم به پرداخت مالیات واردات خواهید شد.

● در صورتی که قصد داشته باشید کارت بازرگانی بگیرید، شما باید هزینه تقریبی ۵۰۰ هزار تومان را پرداخت کرده و حدود یک هفته وقت بگذارید.

 

معایب و مزایای ترخیص خودرو با کارت بازرگانی دیگران

زمانی که شما قصد استفاده از کارت بازرگانی دیگران برای ترخیص خودرو را دارید، باید ریسک هایی که این کار می‌ تواند به دنبال داشته باشد را بپذیرید و صد البته محتاطانه عمل کنید. انجام روند کارهای ترخیص خودروهای دپو شده با استفاده از کارت بازرگانی دیگران باعث می‌ شود که مهمترین اسناد مالکیت خودرو یا سایر کالاهای مورد نظر، به نام صاحب کارت بازرگانی صادر شوند. برای کاهش ریسک‌ ها در این زمینه، شما باید با صاحب کارت بازرگانی یک قرارداد رسمی نوشته باشید و این تضمین را از او بگیرید که در زمان تحویل خودرو به شما و انتقال سند هیچ مشکلی به وجود نیاید. هزینه استفاده از کارت بازرگانی دیگران بستگی به ارزش کالایی دارد که قصد وارد کردن آن را دارید. از طرفی برای این کار شما باید هزینه‌ های بیشتری متحمل شوید که عبارتند از «هزینه مالیات نقل و انتقال و هزینه پرداخت به دفترخانه». همچنین مهمترین مزیت استفاده از کارت بازرگانی دیگران پرداخت نکردن مالیات و سریعتر بودن روند کارها می‌ باشد.

 

شرایط و هزینه‌های ترخیص خودروهای دپو شده

از لحاظ طرح بندی گمرک خودروهای سواری وارد شده به کشور به دو دسته تقسیم می‌شوند:

● خودروهای با حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی یا کمتر: برای ترخیص این خودروها شما باید ۴۰ درصد حقوق ورودی و ۶ درصد ارزش افزوده را به گمرک پرداخت کنید.

● خودروهایی با حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی به بالا: واردات این خودروها در حال حاضر در کشور ما غیر مجاز است و در میان کل خودروهای موجود فقط آنهایی که قبض انبار شدند را می‌ توان با پرداخت حقوق ورودی ۱۴۰ درصدی از گمرک ترخیص کرد.

در زمان ترخیص خودرو اگر قیمت‌ خودرو خریداری شده کمتر از نرخ‌ های تصویب شده در گمرک باشد، تغییری در روند کار گمرک به وجود نخواهد آمد و قیمت رسمی برای این ارگان، قیمت‌ های مصوب گمرک هستند. بسیاری از مراحل مربوط به ترخیص خودروهای دپو شده در اصل پرداخت هزینه‌ های تصویب شده توسط دولت مربوط به این خودروها است. از سوی دیگر واردات این محصولات برای شما قطعاً هزینه‌ هایی را در پی خواهد داشت که در صورت عدم پرداخت آنها خودرو شما در دپو باقی می‌ ماند. در ادامه هزینه‌ های واردات خودرو از طریق دریا را با هم مورد بررسی قرار می‌ دهیم:

● هزینه مربوط به گرفتن ترخیصیه: در این مرحله اگر خودرو مورد نظر شما با کانتینر وارد کشور شده باشد، هزینه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان و در صورتی که با بارش و به صورت فله‌ای وارد شده باشد، هزینه ۲۰۰ هزار تومان را باید متقبل شوید.

● هزینه مربوط به وزارت راه

● هزینه کاغذ بازی‌ های مانند لاک و مهر اظهارنامه، اسکن مدارک، ستاگ، ثبت پکینگ و پرینت اظهارنامه در گمرک

● هزینه استاندارد ۸ در هزار، که برابر است با حاصل ضرب ارزش ریالی خودرو در ۸/۱۰۰۰

● هزینه انبارداری: این هزینه برای خودروهای ارسال شده با بارج و یا کانتینر متفاوت می‌ باشد. هزینه خودرویی که با کانتینر می‌ شوند، بیشتر از بقیه نمونه هاست.

● هزینه ارزش افزوده و حقوق ورودی در گمرک

● هزینه شماره گذاری کالا

● هزینه حمل کالا تا محل شماره گذاری

● دستمزد ترخیص کار گمرکی که بستگی به ارزش خودرو شما دارد.

● هزینه دموراژ کانتینر یا نگهداری کانتینر در انبار: این هزینه چنین است که تا ده روز شما از پرداخت هزینه‌ای برای این کار معاف هستید، اما بعد از ده روز این هزینه‌ها به صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند.

 

طبق مصوبه‌ های اخیر دولت، برای شماره گذاری کردن خودروهای وارداتی با مصرف سوخت مختلف شما باید هزینه‌ هایی را پرداخت کنید که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم:

● برای وانت‌ها، ون و خودروهای سواری که مصرف سوختی زیر ۶ لیتر دارند، هزینه اسقاط یک خودرو فرسوده باید پرداخت شود.

● برای خودروهای وارداتی با مصرف سوخت بین ۶ تا ۱۰ لیتر، باید هزینه اسقاط ۴ خودرو فرسوده را پرداخت کنید.

● خودروهای وارداتی با مصرف سوخت بالای ۱۰ لیتر باید هزینه اسقاط ۶ خودرو فرسوده را متقبل شوند.

روند پرداخت این هزینه‌ ها چنین است که شما بعد از تعیین میزان مصرف سوخت خودرو خود، با توجه به موارد بالا، باید برگه اسقاط تهیه کنید. قیمت برگه‌ های اسقاط در حال حاضر ۲.۵ میلیون تومان می‌ باشد و خرید هر برگ توسط شما به معنی اسقاط یک خودروی فرسوده است.