اینکوترمز و روش های حمل کالا

 در تجارت اصطلاحات و قوانین مختلفی وجود دارد که تجار و بازرگانان باید با آن آشنا شوند. بسیاری از تجار قدیمی با این قوانین رایج آشنا نیستند و باعث می شود در حرفه خود با مشکلات فراوانی رو به شوند. البته نمی توان گفت مشکل، بلکه آنها با ندانستن این قوانین نمی توانند در کار تجارت پیشرفت کنند. در این مقاله سعی شده است در ارتباط با قوانین اینکوترمز مفصلا صحبت شود.

قوانین اینکوترمز در تجارت
این قوانین در دنیای تجارت بسیار مهم و یک بخش اساسی از آن می باشد. قوانین اینکوترمز در سراسر جهان در قرارداد های واردات و صادرات و همچنین فروش محصولات وجود دارد. این قوانین در اصل برای راهنمایی وارد کنندگان و صادرکنندگان می باشد و مسائلی همچون حمل کالا، واردات و صادرات، ترخیص کالا و ... را شامل می شود.
اینکوترمز Informational Commercial Terms به معنای اصطلاحات تجارت بین الملل است. این قانون نخستین بار در سال 1963 میلادی تدوین گردید و در سال 2011 میلادی آخرین نسخه از آن منتشر شده است که به آن اینکوترمز 2010 می گویند. اینکوترمز در هر دوره توسط اتاق بازرگانی بین الملل در کشور های مختلف مورد بازنگری و نشر قرار می گیرد. در نسخه هشتم این قانون که همان اینکوترمز 2010 می باشد، 11 قانون عنوان شده است. این قوانین مبنایی بر طریقه حمل و نقل کالا ها می باشد که در دو دسته کلی است:
گروه اول: اینکوترمز هایی که تمامی راه ها و روش های حمل کالا را شامل می شوند و عبارت اند از 7 قانون
گروه دوم: اینکوترمز هایی که راه های آبی و داخلی کشور را شامل می شود.
روش های حمل و نقل عمومی کالاهای وارداتی و صادراتی
اینکوترمز ها در یک دسته بندی دیگر به چهار گروه E-F-C-D تقسیم می شوند. که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
گروه E: به معنای تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدا
EXW: تحویل درب کارخانه Ex Work ؛ در این روش از حمل، فروشنده کالای مورد نظر را درب کارخانه یا انبار به خریدار تحویل می دهد. به این ترتیب تمامی مسئولیت های بارگیری، هزینه حمل و نقل، بیمه، گمرک و ... بر عهده خریدار خواهد بود.
گروه F: به معنای تحویل کالا به خریدار بدون پرداخت کرایه حمل در مبدا
در این گروه روش هایی وجود دارد که بر اساس آنها فروشنده باید کالا را در محل تعیین شده توسط خریدار، به وی تحویل بدهد. این روش ها به قرار زیر می باشند:
FCA: Free Carrier به معنای تحویل کالا در کشور مبدا: در این روش فروشنده باید کالا را در محل تعیین شده به حمل کننده خریدار، تحویل بدهد. محل تحویل کالا کشور خریدار می باشد. به همین دلیل هزینه حمل و بیمه بار بر عهده خریدار خواهد بود.
FAS: Free Alongside Ship تحویل در کنار کشتی در مبدا: در این روش محل خاتمه ریسک فروشنده در بندر خواهد بود و تمامی مسئولیت ها و هزینه های حمل و بیمه و همچنین بازرسی بر عهده خریدار است.
FOB: Free On Board تحویل کالا در عرشه کشتی در مبدا: در این روش ریسک فرایند فروشنده تا روی عرشه کشتی می باشد. هزینه های حمل و بیمه با خریدار است.
گروه C: به معنای تحویل کالا ها در مبدا به خریدار با پرداخت کرایه
CFR: Cost and Freight ارزش و کرایه حمل تا مقصد: این روش همان C&F سابق می باشد اما مخصوص حمل دریایی است. کالا وقتی از کشتی بارگیری می شود، ریسک فرایند فروشنده خاتمه می یابد. هزینه بیمه با خریدار و هزینه حمل با فروشنده است. همچنین عقد قرارداد بیمه با خریدار و عقد قرارداد حمل با فروشنده می باشد.
CIF: Cost Insurance and Freight ارزش، بیمه و کرایه حمل تا مقصد: این روش نیز مخصوص حمل دریایی است. ریسک فرایند فروشنده تا زمانی می باشد که کالا از کشتی بارگیری شود. هزینه حمل و بیمه و همچنین عقد قرارداد حمل و بیمه با فروشنده است.
CPT: Carriage Paid to تحویل با پرداخت کرایه حمل تا مقصد: این روش، روش حمل مرکب است اما بیشتر برای راه های زمینی یا هوایی می باشد. ریسک فرایند فروشنده تا زمانی است که کالا را به اولین حمل کننده تحویل می دهد. هزینه حمل نیز تا نقطه تعیین شده با فروشنده و از آن پس با خریدار می باشد. هزینه بیمه و عقد قرارداد بازرسی نیز با خریدار است.
CIP: Carriage and Insurance Paid to تحویل با پرداخت کرایه حمل و بیمه تا مقصد: روش حمل مرکب است. ریسک فرایند فروشنده تا زمانی می باشد که کالا را در نقطه تعیین شده، تحویل بدهد. هزینه حمل و بیمه و همچنین عقد قرارداد بیمه و حمل نیز بر عهده وی می باشد. عقد قرارداد بازرسی با خریدار است.
گروه D: تحویل کالا در مقصد
شامل روش هایی می باشد که بر اساس آنها فروشنده مسئولیت رساندن کالا به مقصد را دارد و تمامی هزینه ها بر عهده وی خواهد بود.
DAF: Delivered at Frontier تحویل در مرز: به طور کلی در این روش حمل کالا به وسیله راه آهن است. می توان طی یک سند کلیه عملیات حمل و نقل را تا مقصد به راه آهن سپرد و در این مدت زمان کالا را بیمه نمود.
DES: Delivered Ex Ship تحویل در عرشه کشتی: در این روش فروشنده کالا را در بندر مقصد به خریدار در عرشه کشتی تحویل می دهد. در این روش برای ورود کالا ها به بندر مقصد کلیه هزینه های ترخیص کالا بر عهده خریدار خواهد بود.
DEQ: Delivered Ex Quay تحویل در اسکله: در این روش فروشنده باید کالا را از کشتی به اسکله انتقال دهد و هزینه آن بر عهده وی خواهد بود و سپس باید کالا را در بندر مقصد به خریدار تحویل دهد.
DDU: Delivered Duty Unpaid تحویل در مقصد بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی: در این روش فروشنده کالا را در کشور مقصد بدون ترخیص کالا برای ورود و پرداخت عوارض به خریدار تحویل می دهد.
DDP: Delivered Duty Paid تحویل در مقصد با پرداخت حقوق و عوارض گمرکی: فروشنده، کالا را در مقصد پس از انجام تشریفات ترخیص کالا و همچنین پرداخت عوارض به خریدار تحویل می دهد.

 

 

 

 

با خیال راحت انجام کارهای گمرکی و ترخیص کالاهای خود را به ما بسپارید.
همکاران ما با تجربه و ارتباط مناسب انجام کلیه امور گمرکی شما را به عهده میگیرند. 

برای دریافت راهنمایی و مشاوره با بخش فروش شرکت تماس حاصل نمایید
021-26212324-25
021-26212365-68
076-33758000
076-33759000