سامانه ارز نیما

بانک مرکزی ایران در اردیبهشت سال گذشته از سامانه نیمایی رو نمایی کرد. سامانه ارز نیما با هدف ساماندهی بازار ارز و واردات کالا تشکیل شده است. سوالات زیادی در ارتباط با این سامانه برای افراد به وجود آمده است.

چگونه سامانه ارز نیما باعث ثبات بازار ارز می شود؟ کار کرد این سامانه یکپارچه چگونه است؟ از این قبیل سوالات در این مقاله پاسخ داده می شود. 

سامانه نیما

نظام یکپارچه معاملات ارزی، با هدف آسان نمودن تامین ارز و همچنین تامین یک فضای امن برای خریداران و فروشندگان، ایجاد شده است. در این بستر یکپارچه خریداران ارز می توانند درخواست خود را در اختیار فروشندگان ارز قرار دهند. فروشنده نیز می تواند با توجه به رقابت موجود در بازار به خریدار ارز پاسخ دهد. در واقع می توان گفت سامانه نیما یک بستر امن برای خرید و فروش آنلاین ارز می باشد.
علاوه بر این اینکه بستر یکپارچه نیما معاملات ارزی را تسهیل بخشیده، باعث تسهیل تامین ارز توسط بازرگانان و تجار نیز شده است.

تجار و بازرگانان با مراجعه به سامانه جامع تجارت، می توانند تامین ارز خود را برای ثبت سفارش های غیر بانکی، ثبت نمایند. بعد از ثبت و همچنین هماهنگی بانک مرکزی و وزارت صنعت و معدن، درخواست ثبت شده به صورت آنلاین و خودکار به سامانه نیما منتقل می شود. درخواست خرید ارز توسط تجار در این سامانه قرار می گیرد و صرافی ها می توانند پیشنهادات خود را جهت تامین ارائه دهند.

روش های تامین ارز وارد کنندگان کالا

وارد کنندگان کالا و همچنین متقاضیان خرید ارز به دو روش کلی می توانند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند. در روش اول، متقاضی سفارش خود را از طریق بانک ثبت می کند. بانک مرکزی موظف است ارز مورد نظر را از طریق پرتال ارزی تامین نماید. به این ترتیب از طریق رابط مابین کارگزاری بانک های ایران و سایر کشور ها، پرداخت به فروشندگان خارجی انجام می گیرد.
روش دوم، تامین ارز به صورت غیر بانکی می باشد که هیچ سیستم بانکی در آن دخیل نمی باشد. در این روش صرافی ها تامین ارز مورد نیاز را انجام می دهند. تامین ارز به صورت غیر بانکی به منظور انتقال ارز به دور از هر گونه تحریم بانکی می باشد.

روش غیر بانکی در اصل استفاده از سامانه ارز نیمایی می باشد. متقاضیان از طریق این سامانه درخواست خود را ثبت می کنند و متقابلا صرافی ها پیشنهادات خود را جهت تامین ارز مورد نظر ارائه می دهند. متقاضی نیز می تواند در میان پیشنهادات، صرافی مورد نیاز خود را جهت تامین ارز انتخاب نماید.

در اصل سامانه نیما یک رابط میان سامانه جامع تجارت و سامانه جامع امور گمرکی (سامانه‌ی پنجره‌ی واحد تجارت فرامرزی) است. مزیتی که تامین ارز با استفاده از سامانه نیما دارد، دسترسی به طیف گسترده ای از صرافی های بانکی و تضامنی می باشد.

از آنجایی که تعداد زیادی صرافی در این سامانه فعالیت می کنند، یک رقابت سالم میان آنها حکم فرما است که باعث ثبات بازار ارزی می شود. این سامانه از زمانی اهمیت پیدا کرد که دولت از فروردین سال گذشته نرخ ارز را یکسان سازی نمود.

وارد کنندگان برای تامین ارز مورد نیاز خود بعد از ثبت سفارش و همچنین صادر کنندگان برای فروش ارز حاصل از صادرات خود باید به این سامانه مراجعه نمایند.

استفاده کنندگان اصلی از سامانه نیما

  • وارد کنندگان کالا و خدمات ( متقاضیان خرید ارز)
  • صادر کنندگان کالا و خدمات ( عرضه کنندگان ارز)
  • بانک ها و صرافی ها ( از سمت عرضه کنندگان به متقاضیان هدایت می شوند)
  • سیاست گذار (با استفاده از سامانه بر اساس پیش بینی منابع و مصارف؛ دامنه آزادی نرخ، نرخ و اولویت ها و سقف مصارف را پیش بینی می کنند)

از طریق این سامانه می توان به راحتی داده ها و اطلاعات کامل و واقعی از تقاضا و عرضه ارز را جمع آوری نمود. در این ساختار یکپارچه، تامین منابع و تخصیص مصارف ارزی تسهیل می شود. علاوه بر اینکه تجار و بازرگانان می توانند از این سامانه استفاده کنند، مردم نیز برای تامین ارز های مسافرتی، درمانی و دانشجویی می توانند از آن بهرمند شوند.

در آخر می توان گفت بر اساس این سامانه یکپارچه تمامی معاملات زیر نظر بانک مرکزی انجام خواهند گرفت. همچنین تا حد زیادی از قاچاق کالا و خروج غیر قانونی ارز از کشور جلوگیری می شود.

 

با خیال راحت انجام کارهای گمرکی و ترخیص کالاهای خود را به ما بسپارید.
همکاران ما با تجربه و ارتباط مناسب انجام کلیه امور گمرکی شما را به عهده میگیرند. 

برای دریافت راهنمایی و مشاوره با بخش فروش شرکت تماس حاصل نمایید
021-26212324-25
021-26212365-68
076-33758000
076-33759000