انواع ارز در روند ترخیص کالا

یکی از مسائل مهم در امر واردات، صادرات و ترخیص کالا، نوع ارز می باشد. Payment Order یا حواله ارزی، نوعی دستور پرداخت است که طی آن بانک و موسسه مالی در تقاضای مشتری و دارنده حساب بانکی، به بانک یا موسسه مالی کارگزار خود در کشوری دیگر، حواله صادر می نماید. هر حواله مبلغی دارد، که بانک از کارگزار خود می خواهد، آن مبلغ را به شخص مورد نظر پرداخت کند.

تمامی حواله های ارزی، از طریق حساب های واسترو و نوسترو از طریق موسسه مالی و بانک کارگزار پرداخت می شوند. حواله های ارزی به دو گروه کلی حواله های صادره و حواله های وارده تقسیم شده اند. صدور حواله های ارزی نیز از طریق شبکه جهانی سوئیفت انجام می گردند.

در این راستا می توانید سوالات و اطلاعات بیشتر را از طریق کارشناسان ما در شرکت ترخیص کالا فراتجارت هخامنش جویا شوید.

حواله صادره:

در این نوع حواله، فرستنده از مشتریان بانک مسکن می باشد. مشتری می تواند از طریق بانک برای شخصی که در بانک دیگری حساب دارد اقدام به ارسال وجه نماید.

حواله وارده:

در این نوع حواله، مشتری می تواند توسط سایر بانک ها، حواله ارسال وجه برای کسی کند که در بانک مورد نظر حساب دارد.

انواع ارز در روند ترخیص کالا

در ترخیص کالا، ارز ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. در همین راستا بهتر است بدانید، ترخیص کالا قطعی از لحاظ تجاری به موارد زیر تقسیم می شود:

  • واردات بدون انتقال ارز
  • واردات از طريق مناطق آزاد تجاری ، صنعتی
  • واردات از طريق مبادلات مرزی
  • واردات از طريق اعتبار اسنادی ( گشايش اعتبار در بانک)
  • واردات در مقابل صادرات ( ارز صادرات غير نفتی)

بر این اساس در هنگام ثبت سفارش باید در سامانه مورد نظر در بخش نوع معامله، برای پرداخت وجه کالا باید منبع تامین ارز مشخص شود. در این راستا، منابع تامین ارز عبارتند از:

ارز آزاد جهت گشایش اعتبار اسنادی در بانک: واردات کالا به کشور اغلب به این روش می باشد. در این گزینه پول توسط سیستم بانکی معامله می گردد.

معاملات نقدی معاملاتی هستند که، خریدار و فروشنده در هنگام معامله ارز و ریال با هم انجام می دهند.

دلار حواله: در این نوع معامله، حواله ارزی از طریق موسسه های مالی و یا صرافی ها به بانک کارگزار در خارج از کشور پرداخت می شود و سپس فروشنده می تواند آن را دریافت نماید.  

دلار مبادله ای: هر هفته دولت نرخی را برای معاملات اعلام می کند که در سال های اخیر به یک نرخ رسمی تبدیل شده است.

حساب ذخیره ارزی: بر این اساس بخشی از هزینه واردات توسط حساب ذخیره ارزی و بخش دیگر توسط بازرگان پرداخت می گردد.

وام ارزی: وام ارز خارجی به واحد های تولیدی دارای پروانه تاسیس اعطا می گردد. همچنین این قبیل واحد ها فاقد خط تولید و پروانه بهره برداری می باشند. برای دریافت آن می توان به شعب مرکزی بانک ها مراجعه نمود. همچنین آن دسته از واحد های تولیدی که فاقد کارت بازرگانی هستند می توانند برای واردات تجهیزات و ماشین آلات خود به صورت موقت کارت بازرگانی اخذ نمایند و سپس از وام ارزی استفاده کنند.

ورود موقت: این نوع واردات نیازی به حواله ارزی ندارد. چرا که کالا ها بعد از ورود به کشور دوباره خارج می شوند. این قبیل بیشتر برای شرکت در نمایشگاه ها، انجام آزمایش های مهم و ... می باشد.

گزینه واردات در مقابل صادرات به كشورهاي آسياي ميانه و آفريقا به نام صادركننده يا به نام ديگري با واگذاري رسمي از طريق دفاتر اسناد رسمي: صادر کننده از ارز حاصل از صادرات برای واردات اقدام می کند.

گزینه بدون انتقال ارز از محل سرمايه گذاري خارجي پس از تاييد سازمان سرمايه گذاري،‌ وزارت امور اقتصادي و دارايي: بازرگانان بر اساس موارد مصوب هیات وزیران برخی کالا ها را بدون انتقال ارز وارد کشور می کنند مانند سیگار، قطعات تلفن همراه. همچنین کسانی که آگهی تاسیس و پروانه بهره برداری داشته باشند برای واردات مواد اولیه تولید و قطعات و ماشین آلات تولید از این شیوه پرداخت می توانند استفاده نمایند.

شیوه های پرداخت ارز ر زمان ثبت سفارش

  • اعتبار اسنادی: یک روش مطمئن برای خریدار و فروشنده است که در آن خریدار وجه کالا را به بانک می دهد و بانک عامل وجه کالا را به فروشنده پرداخت می کند.
  • برات وصولی: این روش نیز مانند روش اعتبار اسنادی می باشد با این تفاوت که در شماره LC شماره برات ذکر می گردد.
  • روش نقدی: در این روش تامین وجه کالا به صورت نقدی انجام می گیرد.
  • یوزانس: این روش از طریق سیستم بانکی انجام می شود که در آن مدت و نرخ اضافه شده به قیمت اولیه، افزوده می شود.

اجزای اصلی حواله ارزی

هر حواله ارزی از چند جزء اصلی تشکیل شده است:

  • فرستنده حواله
  • بانک دریافت کننده پیام حواله
  • بانک فرستنده حواله
  • بانک مقصد
  • مبلغ حواله
  • والور حواله
  • نوع ارز حواله
  • کارمزد حواله

برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین ترخیص کالا و ثبت سفارش می توانید با کارشناسان ما در شرکت ترخیص کالا فراتجارت هخامنش در ارتباط باشید.